vrijdag 3 september 2010

'72 uur' ...... interactive online video storytelling [bron RW]

Gisteren is '72 uur' online gegaan, een interactieve thriller gemaakt door bureau KONG. In het verhaal moet een vrouw zien te overleven zonder telefoon, internet, stroom en water. Kijkers kunnen het verhaal beïnvloeden door diverse keuzes te maken om de vrouw te helpen, via de muis, met de webcam en de vrouw kan zelfs opgebeld worden. '72 uur' is gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid en het Ministerie van Binnenlandse Zaken om burgers beter voorbereid te laten zijn op een ramp.

In de thriller begeeft de telefoon van de vrouw het, raakt het drinkwater op, is geen verlichting meer en moet ze lastige keuzes maken. De site is onderdeel van de campagne van de Rijksoverheid en het Ministerie van Binnenlandse Zaken 'Goed voorbereid zijn heb je zelf in de hand' en moet burgers voorlichten over wat er kan gebeuren bij een ramp, en waar ze op voorbereid moeten zijn.

Via de site kunnen bezoekers de vrouw helpen door met de muis keuzes te maken, maar ook door haar via de telefoon een opdracht te geven en de webcam te gebruiken om bewegingen te maken - zodat men echt het angstaanjagende verhaal in wordt getrokken. Yacco Vijn, Creative Director bij KONG over de campagne: 'Het gebruik van telefonie en webcam op deze wijze is volgens ons nog niet eerder vertoond, zeker omdat je een uniek telefoonnummer krijgt om te bellen: vroeger moest je dan ook nog een code invoeren om 'contact' met desite te kunnen maken. Op deze manier lijkt het alsof je direct contact hebt met wat er gebeurt in de film. Verder is dit denk ik de eerste online campagne waarin je virtueel je hoofd kan stoten.' Aan het eind van het verhaal kun je het  delen op Facebook, Hyves en Twitter of doorsturen naar vrienden. Uiteindelijk komt men uit bij www.nederlandveilig.nl.

Opdrachtgever: Ministerie van Binnenlandse Zaken
Bureau: KONG
Creatie: Marthe Noordijk, Michael Vromans, Yacco Vijn (CD), Floris Hülsmann (CD)
Strategie: KONG
Interaction design: Vinesh Gayadin, Coen Grift
Productiemaatschappij: maarten.nl
Regisseur: Jelmar Hufen
D.O.P.: Gabor Deak
Muziek: Haaifaai Deluxe
Technische realisatie: Refunk
Producer: Monique Neuteboom
Account: Toprak Özturan, Tisha Hoppenbrouwers
Verantwoordelijk bij klant: Anna Linmans, Aafke Schaapherder, Monique Taal, Richard Visser

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.